maandag 20 juli 2015

Dag 1.

ballonnen met adreskaartjes
De jeugd van tegenwoordig.

Wat een gespannen koppies. Maanden naar uitgekeken en nu is het eindelijk zover.
Donkere wolken pakken zich samen en grote druppels op de losgelaten gekleurde ballonnen, die in tegengestelde richting klimmend, en dan zo ver gaan als mogelijk is. De vakantieweek is begonnen, en hoe....  Een paar nieuwe gasten en zeker 14 nieuwe vrijwilligers. Bijna allemaal jonkies. Druist tegen alle lokale en landelijke berichtgevingen in. De jeugd is niet bereid om
regen bij vertrek
vrijwilligerswerk te doen, hebben niets voor elkaar en de medemens over. De jongeren zijn vooral bezig me zichzelf. Ze moeten maar eens in "de blauwe kei" in Mierlo komen kijken. Tieners nog, net in de twintig, jonge vrouwen en kerels. Geen watjes, die kunnen we niet gebruiken. Die staan niet om 5.30 uur op om een ontbijtje maken voor 65 personen of een gast te verzorgen die hulpbehoevend is. Er waait een frisse wind door de gangen van "de blauwe kei ".
De activiteiten zijn ook actief, het is aan-stekelijk en we zij nog maar 1 dag onderweg.

ontvangst comité
 Wat ook erg opvalt is dat er geen mobieltjes zoemen, flikkeren, piepen, trillen of rinkelen. Geen Apple-zombies, APPS verslaving of Facebookers. Gelijk vanaf de aftrap geconcentreerd, vol in de aanval, verantwoordelijk en zeer respectvol. Vanmorgen nog onzeker, kan ik het wel. De wat laatbloeiende zon gaat voor het eerst deze vakantieweek onder, maar de eerder zo gespannen koppies stralen. Ook van de jeugd van tegenwoordig. 

bingo onder leiding van Niek
opzetten van tent

de blauwe kei





Geen opmerkingen: